Dit programma helpt de deelnemer bij het maken van een persoonlijke loopbaankeuze.
De deelnemer kan zowel een schoolverlater zijn, als een ervaren professional die aan zijn/haar loopbaan een andere draai wil geven.

MaasOCD biedt de deelnemer:

  • maximaal zelfinzicht waarbij ons kwaliteitsassesment een leidende rol speelt,
  • benchmarking; onze adviseurs hebben een brede praktijkervaring opgedaan.Daardoor zijn ze in staat individuele stijlcomponenten in een veelheid van organisatie- en bedrijfsculturen te plaatsen.
  • ondersteuning (facultatief) bij sollicitatie, personal marketing en hoe op een onderscheidende wijze gesprekken voor te bereiden en te voeren.

Het Loopbaan Doorstart Programma 

Organisaties staan niet stil en zijn te beschouwen als een ‘levend organisme’. Daarmee is een organisatie niet alleen afhankelijk van een efficiënt en gestroomlijnd verloop van de eigen interne processen, ook zal flexibel moeten worden ingespeeld op veranderende omgevingsfactoren/-invloeden. Hebben medewerkers binnen de organisatie eenmaal een bepaalde rol of functie, dan verloopt groei en ontwikkeling veelal op basis van de ingeslagen weg. Slechts een enkele medewerker denkt buiten de kaders van het eigen actuele loopbaanpad. Dat was langere tijd ook niet nodig. In deze tijd echter stort voor menigeen zijn/haar wereld in, omdat de ingeslagen weg een doodlopende weg blijkt, of zelfs geheel van de kaart verdwijnt.

Als gevolg van een organisatieverandering of verlegde marktfocus, krijgen rollen meestal een geheel andere lading. Een supervisor/werkcoördinator moet een ondernemend peoplemanager worden, terwijl functienaam en inkomen hetzelfde blijven. Ook al wordt iemand bij een reorganisatie in een voormalige functie geplaatst (bijvoorbeeld die van Projectleider), dan is het maar de vraag of deze rol nog wel bij de medewerker past. Ook bij cultuurveranderingen, zoals bij Het Nieuwe Werken, worden vertrouwde patronen rigoureus doorbroken