Mentor
Regelmatig worden wij ingeschakeld in processen waarin iemand in korte tijd een grote stap moet maken.
Coach
De deelnemer wordt gestimuleerd zelf na te denken over wat gezien de situatie het beste gedragsscenario is.
Sparringpartner
Wij vervullen de rol van businesspartner

Het coachvak

Coachen is een vak, net als ieder ander. Zo zijn er bijvoorbeeld goede en minder goede timmerlieden. Niet elke timmerman, hoe vaardig ook, kan een kast maken met traditionele verbindingen.

Het Coachvak spreekt de laatste jaren steeds meer mensen aan, op basis van welke motivatie dan ook. Het mooie als coach is dat hij zelden de potentie van zijn ‘leerlingen’ hoeft te hebben. In het voorbeeld van de timmerman, om diens basis vaardigheden naar een hoger plan te tillen (bijvoorbeeld om zwaluwstaartverbindingen te maken) moet een coach wel weten waarover hij het heeft en ook de taal kunnen spreken van de timmerman. Het laatste is niet onbelangrijk voor het draagvlak, de timmerman moet de coach ook accepteren.

Waar een wil is, is meestal ook een weg! Wat ons tot op de dag van vandaag in hoge mate verbaast, is dat het selecteren van coaches een sterk onderbelichte zaak is. Wij zijn er eerlijk in; niemand van ons kan iedereen coachen. Omdat wij in vrijwel alle situaties starten met een reflectief assessmentonderzoek, zijn wij in staat om de match tussen deelnemer en begeleider te toetsen.