Stop & Reflect

‘Elke dag weer doe ik mijn best voor behoud van invloed, status en positie. Ik voel mij als CEO / topmanager /ondernemer volledig afhankelijk van mijn positie, ik heb nauwelijks tijd voor mezelf en voor mijn gezin. Dat moet gaan veranderen, maar ‘hoe?’.

‘Happiness is the meaning and purpose of Life, the whole aim of human existence’.

Al jaren komen professionals regelmatig bij ons langs voor een kop koffie. Het betreft veelal relaties van relaties. Het gesprek wat vervolgens plaats vindt heeft een vrij karakter en kent dus geen specifiek thema. Onze nieuwsgierigheid leidt er als vanzelf toe om in dialoogvorm stil te gaan staan bij allerlei onderwerpen op het vlak van de ‘Work-life Balance’. Afhankelijk van de specifieke situatie van onze gesprekspartner komen vragen langs als:

  • waar sta je nu, terugkijkend op je carrière, wat waren hoogte en dieptepunten, wat neem je daaruit mee; zou je het anders doen als je het over mocht doen?
  • wil je werk en privé (anders) combineren; hecht je echt aan je positie; kan je deze anders vormgeven met welke valkuilen moet je dan proactief rekening houden?
  • welke thema’s gaan zich volgens jou in je bestaande context aandienen, zodra je je anders gaat positioneren; hoe versterk je je regie en hoe staat het daar eigenlijk nu mee?
  • durf je wel ‘los te laten’, zou je een stapje terug willen doen, is dat de oplossing?
  • hoe staat het met je relatie met je partner en je kinderen; heb je behoefte daar een betere balans in aan te brengen?

De gesprekken bleken zonder uitzondering te inspireren (‘dit had ik veel eerder moeten doen!’). Reden om er een programma van te maken.

Voor wie

Het programma is met name bedoeld voor topmanagers, senior professionals en ondernemers die ‘geleefd worden’ en dit proces in balans willen brengen.

Aanpak

Het programma moet het vrije karakter behouden waarop het gebaseerd is, een vrije dialoog. Een regelmatig compliment aan ons gegeven is: ‘jullie kunnen echt meepraten over mijn situatie, waardoor ik regelmatig na moet denken ‘waarom deed ik dat eigenlijk zo? Via jullie doe ik inspirerende wijsheden op die ik zeker ga toepassen!’.

De aanpak is voor 100% maatwerk. Na een persoonlijke intake creëren we een situatie waarin de deelnemer zich het meest comfortabel voelt. Het gesprek kan bijvoorbeeld plaats vinden op een plek waaraan de deelnemer goede herinneringen bewaart. Het programma bestaat uit één sessie die een paar uur, maar ook een hele dag in beslag kan nemen.

So, take it easy, do what the wise would do; appreciate nature and yourself. Life is fragile, Life is short. Do not take Life for granted.